Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κρουασάν με κρέμα μπουγάτσα

mitsa

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • 500 ml γάλα

  • 50 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 125 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
3
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες .
4
Κόβουμε τις σφολιάτες σε τρίγωνα με μήκος περίπου 12 εκατοστά.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να τις κόψουμε σε κυκλικό σχήμα με την βοήθεια από ένα σκεύος και τα το χωρίσουμε σε 8 κομμάτια.
6
Τυλίγουμε τα τρίγωνα και δίνουμε σχήμα από μισοφέγγαρο.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σερβίρουμε τα κρουασάν μαζί με κρύα κρέμα, άχνη, κανέλα και φρούτα εποχής.