Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις αφήνουμε για 1 ώρα σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν.
  3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια ροδέλες (όχι πολύ παχιές).
  4. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις περνάμε από αλεύρι.
  5. Τις τινάζουμε ελαφρώς και τις περνάμε από αυγό.
  6. Τέλος τις βάζουμε στην τριμμένη φρυγανιά και πατάμε να κολλήσει σε όλες τις πλευρές.
  7. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα κολοκυθάκια.
  8. Αν τα κάνουμε στον φούρνο τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζουμε λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  9. Διαφορετικά τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και προσέχουμε την θερμοκρασία του να μην ανεβεί υπερβολικά.
  10. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
  11. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
  12. Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το αγγούρι που το έχουμε τρίψει και πατήσει με τα χέρια μας πολλή καλά να φύγουν τα υγρά του.
  13. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.