Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστά λαζάνια φούρνου

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια

  • 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 100+100 ml σάλτσα

  • Κίτρινο τυρί

  • Γραβιέρα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πάπρικα-Μαϊντανό

  • 250 ml νερό

  • Μπεσαμέλ

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 10 κουταλιές αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 50 γρ βούτυρο

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολλή καλά.
3
Βάζουμε την σάλτσα (100 ml), πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι που να εξατμιστεί.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
6
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
7
Στην χλιαρή κρέμα βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
8
Σε πυρίμαχο σκεύος 36x28 απλώνουμε την σάλτσα και κάνουμε μία στρώση από λαζάνια.
9
Απλώνουμε κρύο κιμά και μπεσαμέλ.
10
Πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και γραβιέρα.
11
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από κιμά και βάζουμε κομμένο μαϊντανό.
12
Επαναλαμβάνουμε την αρχική διαδικασία μέχρι που να μας τελειώσουν τα υλικά.
13
Προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι από τυριά.
14
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
15
Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί σωστά όλες οι στρώσεις από τα λαζάνια.