Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστή πίτσα καρμπονάρα

mitsa

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 350 ml χλιαρό νερό

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 αυγό

  • Ρίγανη

  • Αλλαντικά της επιλογής μας

  • Μπέικον

  • Μανιτάρια

  • Μοτσαρέλα ή κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη και τα διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό.
2
Περίπου στο μισό αλεύρι προσθέτουμε την μαγιά, το νερό, λίγο ακόμα αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και το απλώνουμε.
4
Τοποθετούμε την ζύμη και την γυρίζουμε ώστε το λάδι να πάει παντού. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει η κρέμα γάλακτος.
5
Χτυπάμε το αυγό και το ενσωματώνουμε σιγά σιγά στην ζεστή κρέμα. Όταν πάρουν θερμοκρασία βάζουμε λίγη ρίγανη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη να ξεφουσκώσει και την κάνουμε μπαστούνι σε αλευρωμένη επιφάνεια.
6
Την χωρίζουμε σε 3 ή 2 μέρη. Τα ανοίγουμε φύλλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε ελαφρώς τις άκρες. Απλώνουμε ομοιόμορφα την σάλτσα και καλύπτουμε με αλλαντικά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον.
7
Τέλος καλύπτουμε με γενναιόδωρη ποσότητα από τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 230-240 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα του φούρνου για 10-15 λεπτά.