Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστό Club pizza
mitsa
Υλικά
1 κιλό αλεύρι τύπου 00
600 ml νερό
40 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Αλλαντικά
Σάλτσα ντομάτας
Μπέικον
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το μισό χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς.
3
Βάζουμε λίγο αλάτι και δουλεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Λαδώνουμε ελαφρώς φόρμα 26 εκατοστών και ανοίγουμε φύλλο το ¼της ζύμης.
6
Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, αλλαντικά της επιλογής μας, μπέικον και τριμμένο κίτρινο τυρί.
7
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο και το λαδώνουμε ελαφρώς.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Με την δοσολογία που σας δώσαμε κάνουμε 2 club pizza.