Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστό Club pizza

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι τύπου 00

  • 600 ml νερό

  • 40 ml ελαιόλαδο

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Αλάτι

  • Αλλαντικά

  • Σάλτσα ντομάτας

  • Μπέικον

  • Τριμμένο κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το μισό χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς.
3
Βάζουμε λίγο αλάτι και δουλεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Λαδώνουμε ελαφρώς φόρμα 26 εκατοστών και ανοίγουμε φύλλο το ¼της ζύμης.
6
Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, αλλαντικά της επιλογής μας, μπέικον και τριμμένο κίτρινο τυρί.
7
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο και το λαδώνουμε ελαφρώς.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Με την δοσολογία που σας δώσαμε κάνουμε 2 club pizza.