Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό εκμέκ κανταΐφι
mitsa
Υλικά
250 γρ κανταΐφι
50 γρ βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
Κρέμα
640 ml γάλα
65 γρ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Σιρόπι
250 ml νερό
250 γρ ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και λίγο αλάτι. Χτυπάμε το 1/3 του γάλακτος με το αυγό και ενσωματώνουμε το μείγμα με το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε στο κατσαρολάκι που έχουμε βάλει να βράσει το υπόλοιπο γάλα και τα ανακατεύουμε ασταμάτητα σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
3
Τέλος αρωματίζουμε με την βανίλια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
4
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και όταν αρχίσουν να κοχλάζουν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
5
Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά.
6
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το μαλακώνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
7
Το απλώνουμε και το πατάμε καλά σε πυρίμαχο σκεύος.
8
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Όταν είναι έτοιμο, όσο ακόμα είναι καυτό, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Όταν το ρουφήξει με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε σε κομμάτια.
11
Απλώνουμε από πάνω τους κρύα κρέμα και στολίζουμε με σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος).
12
Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι ή αποξηραμένα φρούτα.