Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερό εκμέκ κανταΐφι

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ κανταΐφι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • Κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 65 γρ ζάχαρη

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • Σιρόπι

  • 250 ml νερό

  • 250 γρ ζάχαρη

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και λίγο αλάτι. Χτυπάμε το 1/3 του γάλακτος με το αυγό και ενσωματώνουμε το μείγμα με το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε στο κατσαρολάκι που έχουμε βάλει να βράσει το υπόλοιπο γάλα και τα ανακατεύουμε ασταμάτητα σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
3
Τέλος αρωματίζουμε με την βανίλια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
4
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και όταν αρχίσουν να κοχλάζουν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
5
Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά.
6
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το μαλακώνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
7
Το απλώνουμε και το πατάμε καλά σε πυρίμαχο σκεύος.
8
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Όταν είναι έτοιμο, όσο ακόμα είναι καυτό, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Όταν το ρουφήξει με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε σε κομμάτια.
11
Απλώνουμε από πάνω τους κρύα κρέμα και στολίζουμε με σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος).
12
Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι ή αποξηραμένα φρούτα.