Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
Κρέμα σοκολάτα
600 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
50 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
70 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 πακέτο πτι μπερ
10 μπισκότα Μιράντα
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά νερό
Προαιρετικά
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το νισεστέ, το κακάο και τα διαλύουμε στο μισό κρύο γάλα.
2
Το υπόλοιπο γάλα το βράζουμε μαζί με την ζάχαρη.
3
Όταν πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξουν.
4
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Πάνω σε μία μεμβράνη απλώνουμε λίγη κρέμα και τοποθετούμε 5 μπισκότα.
6
Καλύπτουμε με κρέμα και στρώνουμε μπισκότα.
7
Βάζουμε ξανά κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να μας τελειώσουν τα μπισκότα.
8
Τέλος καλύπτουμε με κρέμα, τυλίγουμε καλά την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
9
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, ζεσταίνουμε μέχρι που να γίνουν καραμέλα και την απλώνουμε πάνω από τα Μιράντα.
10
Προαιρετικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
11
Διακοσμούμε το γλυκό με τα μπισκότα και την μους σοκολάτας.