Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λουκανοπιτάκια που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
50 γρ βούτυρο
Μουστάρδα
Κίτρινο τυρί
Λουκανικάκια
Αυγό
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο κοσκινισμένο αλεύρι να γίνει ζύμη.
4
Την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
5
Βάζουμε το βούτυροπ που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
6
Την τοποθετούμε σε ένα σκεύος και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 30 μπαλάκια από 30 γραμμάρια το ένα.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε μουστάρδα και τρμμένο κίτρινο τυρί.
9
Τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και τα τοποθετούμε σε ταψί, 34x26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
10
Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε από πάνω ένα λουκανικάκι.
11
Αλείφουμε την ζύμη με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.