Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μανιταρόσουπα βελούδινη και απολαυστική

mitsa

Υλικά

  • 750 γρ μανιτάρια

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 150 ml λευκό κρασί

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 800 ml ζωμό κότας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κουταλιές βούτυρο

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Θυμάρι-Μαϊντανό

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα λευκά κατά προτίμηση μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
2
Βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο και το λάδι.
3
Τσιγαρίζουμε καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
4
Όταν ροδίσει προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσουν τα υγρά τους.
5
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και αν δεν έχουμε ζωμό κότας διαλύουμε 2 κύβους σε ζεστό νερό.
7
Βάζουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί που πάνω του έχει ελαιόλαδο ,ρίγανη και κεφαλοτύρι.