Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα ντολμαδάκια με μαρούλι
mitsa
Υλικά
2 μαρούλια
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 ποτήρια ρύζι
500 γρ μανιτάρια
200 ml σάλτσα
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι άνηθο
Ρίγανη-Θυμάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Ζεματίζουμε τα φύλλα από τα μαρούλια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
4
Όταν ροδίσουν βάζουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
5
Σε ένα σκεύος βάζουμε το ρύζι που το έχουμε πλύνει, τα μανιτάρια, την σάλτσα, το μαϊντανό, τον άνηθο, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μαρούλια.
7
Στην μία άκρη βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
8
Καλύπτουμε τον πάτο της χύτρας με φύλλα από μαρούλια και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια.
9
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και νερό μέχρι που να καλυφτούν.
10
Κλείνουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.