Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα ντολμαδάκια με μαρούλι

mitsa

Υλικά

  • 2 μαρούλια

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια

  • 2 ποτήρια ρύζι

  • 500 γρ μανιτάρια

  • 200 ml σάλτσα

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • ¼ ματσάκι άνηθο

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Ζεματίζουμε τα φύλλα από τα μαρούλια σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό.
3
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
4
Όταν ροδίσουν βάζουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
5
Σε ένα σκεύος βάζουμε το ρύζι που το έχουμε πλύνει, τα μανιτάρια, την σάλτσα, το μαϊντανό, τον άνηθο, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μαρούλια.
7
Στην μία άκρη βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
8
Καλύπτουμε τον πάτο της χύτρας με φύλλα από μαρούλια και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια.
9
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και νερό μέχρι που να καλυφτούν.
10
Κλείνουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.