Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα φρέσκο ζεστό ψωμί
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml νερό
30 ml λάδι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
7
Τα κάνουμε μπαλάκια με λαδωμένα χέρια και τα τοποθετούμε σε μεγάλα τηγάνι (7 περιμετρικά και 1 στο κέντρο).
8
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να φουσκώσουν.
9
Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
10
Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι.
11
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί από πάνω και τα γυρίζουμε.
12
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμιλή φωτιά με το καπάκι μέχρι που να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.