Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες

  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 4 αυγά

  • 300 ml γάλα

  • 200 ml λάδι

  • 1 μπέικιν

  • 150 γρ φέτα

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • Μαϊντανό-Άνηθο

  • Ρίγανη

  • Δυόσμο

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο καμινέτο ή στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
3
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
4
Προαιρετικά κόβουμε και ψημένες πιπεριές Φλωρίνης.
5
Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο και την σπασμένη φέτα.
6
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
7
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
8
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
9
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34x27 με αντικολλητικό χαρτί.
10
Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.