Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Μία διαφορετική και ξεχωριστή σπιτική ρολό τυρόπιτα

1 Mins read

Μία διαφορετική και ξεχωριστή σπιτική ρολό τυρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ αλεύρι

  • 400 ml γάλα

  • 15 γρ νωπή μαγιά

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 3 κουταλιές σπορέλαιο

  • 200 γρ Φέτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα και τα διαλύουμε.
2
Βάζουμε 500 γρ αλεύρι σε ένα σκεύος, ρίχνουμε την μαγιά, τα αυγά, το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Σιγά σιγά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.
4
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και απλώνουμε τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τις άκρες.
5
Χαράζουμε το ρολό σε κομμάτια με μήκος περίπου 3 εκατοστά και με ένα ψαλίδι κόβουμε 13 ροδέλες.
6
Προσέχουμε να μην κόψουμε εντελώς την ζύμη, ώστε οι ροδέλες να ενώνονται.
7
Δίνουμε σχήμα ανοίγοντας την μία ροδέλα στο κέντρο, την επόμενη στα αριστερά και την επόμενη στα δεξιά.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι ροδέλες.
9
Τα αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένα να ξεκουραστούν. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.