Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μία ξεχωριστή συνταγή για Πολίτικο σάμαλι

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 450 γρ γιαούρτι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • Σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί (42×38 εκατοστά).
5
Χαράζουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό.
8
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
9
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
10
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι όσο το γλυκό μας είναι καυτό.
11
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.