Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μία ξεχωριστή συνταγή για Πολίτικο σάμαλι
mitsa
Υλικά
500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
450 γρ γιαούρτι
200 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί (42×38 εκατοστά).
5
Χαράζουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό.
8
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
9
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
10
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι όσο το γλυκό μας είναι καυτό.
11
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρουμε.