Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μύδια σουβλάκι

mitsa

Υλικά

  • 1 φακελάκι μύδια

  • 1 αυγό

  • 1 ποτήρι νερό

  • 3 κουταλιές νισεστέ

  • 8 κουταλιές αλεύρι (ίσως και παραπάνω)

  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

  • Φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες

1
Αν τα μύδια μας είναι μεγάλα τα καθαρίζουμε από το βρώμικο μέρος με τις ακαθαρσίες.
2
Στο νερό βάζουμε την γλυκιά πάπρικα, το νισεστέ, αλάτι και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε.
3
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένας παχύρευστος χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
4
Περνάμε τα μύδια σε ξυλάκια και τα βουτάμε στο κουρκούτι από όλες τις πλευρές.
5
Στην συνέχεια τα περνάμε από την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
6
Όταν πάρουν χρώμα από την μία μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
7
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν το περιττό λάδι.
8
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει δυόσμο.