Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε χύτρα ή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Όταν ροδίσει ρίχνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, μπαχάρι, πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, ρίγανη και αρκετό νερό για να βράσουν.
  5. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 2½ -3 ώρες.
  6. Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι που να μαλακώσουν.
  7. Τις βάζουμε για 30 λεπτά σε ένα τάπερ και μετά τις καθαρίζουμε.
  8. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε νερό με χυμό λεμονιού και έπειτα τις πολτοποιούμε.
  9. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο.
  10. Καβουρδίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
  11. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το γάλα.
  12. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  13. Σερβίρουμε με τον πουρέ, το μοσχαράκι και την δεμένη σάλτσα.