Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Σε χύτρα ή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Όταν ροδίσει ρίχνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, μπαχάρι, πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, ρίγανη και αρκετό νερό για να βράσουν.
- Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 2½ -3 ώρες.
- Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι που να μαλακώσουν.
- Τις βάζουμε για 30 λεπτά σε ένα τάπερ και μετά τις καθαρίζουμε.
- Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε νερό με χυμό λεμονιού και έπειτα τις πολτοποιούμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε να λιώσει το βούτυρο.
- Καβουρδίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το γάλα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρουμε με τον πουρέ, το μοσχαράκι και την δεμένη σάλτσα.
Πρόσφατα σχόλια