Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μοσχαράκι στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι
mitsa
Υλικά
2 κιλά μοσχαράκι
500 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
Πολύχρωμες πιπεριές
Μανιτάρια
Μπούκοβο
Πάπρικα
Ρίγανη
Θυμάρι
Μείγμα μπαχαρικών για κρέατα
Μπαχάρι
100 ml ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Καλύπτουμε την γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τοποθετούμε το μοσχαράκι που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
3
Προσθέτουμε μπούκοβο, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις πολύχρωμες πιπεριές που έχουμε κόψει σε μπαστούνια, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, μείγμα
4
μπαχαρικών για κρέατα, λευκό κρασί, κόκκους από μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
5
Αν χρειαστεί βάζουμε και επιπλέον αλάτι.
6
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
7
Ψήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στους 200 βαθμούς.
8
Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν το κρέας μας είναι μαλακό.