Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μοσχαράκι στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

mitsa

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαράκι

  • 500 ml λευκό κρασί

  • 1 κρεμμύδι

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Μανιτάρια

  • Μπούκοβο

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Θυμάρι

  • Μείγμα μπαχαρικών για κρέατα

  • Μπαχάρι

  • 100 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Καλύπτουμε την γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
2
Τοποθετούμε το μοσχαράκι που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
3
Προσθέτουμε μπούκοβο, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις πολύχρωμες πιπεριές που έχουμε κόψει σε μπαστούνια, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, μείγμα
4
μπαχαρικών για κρέατα, λευκό κρασί, κόκκους από μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
5
Αν χρειαστεί βάζουμε και επιπλέον αλάτι.
6
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
7
Ψήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στους 200 βαθμούς.
8
Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν το κρέας μας είναι μαλακό.