Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Μοσχομυριστά κασερόψωμα ολικής άλεσης

1 Mins read

Μοσχομυριστά κασερόψωμα ολικής άλεσης

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 300 ml γάλα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 275 γρ αλέυρι ολικής άλεσης

  • 125 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Λίγο βούτυρο

  • Κίτρινο τυρί

  • Νερό

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε τα αλεύρια, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την πλάθουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα αλείφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο.
8
Απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί και τυλίγουμε ρολά.
9
Κλείνουμε καλά και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
11
Τα χαράζουμε, τα ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.