Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπακαλιαροκεφτέδες με σκορδαλιά

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ φιλέτο μπακαλιάρου

  • 250 ml μπύρα

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 αυγό

  • Μαϊντανό

  • Άνηθο

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Σκορδαλιά

  • Ψωμί

  • Σκόρδο

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Καρύδια

  • Ξύδι

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κυβάκια.
2
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το αυγό, το μαϊντανό, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την μπύρα, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο άλευρα μέχρι που να γίνει χυλός.
4
Όταν είναι έτοιμος τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
5
Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
6
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
7
Μουλιάζουμε ψωμί σε νερό για 10 λεπτά.
8
Το στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολλή καλά.
9
Το βάζουμε σε στεγνό σκεύος και προσθέτουμε αλεσμένα καρύδι, καπνιστή πάπρικα, αλατοπίπερο, ξύδι, σκόνη ή πολτοποιημένο σκόρδο, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας να γίνει αλοιφή.
10
Δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στις γεύσεις μας.