Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπακαλιαροκεφτέδες με σκορδαλιά
mitsa
Υλικά
700 γρ φιλέτο μπακαλιάρου
250 ml μπύρα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κρεμμύδι
1 αυγό
Μαϊντανό
Άνηθο
Πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι-Πιπέρι
Σκορδαλιά
Ψωμί
Σκόρδο
Καπνιστή πάπρικα
Καρύδια
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κυβάκια.
2
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το αυγό, το μαϊντανό, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την μπύρα, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο άλευρα μέχρι που να γίνει χυλός.
4
Όταν είναι έτοιμος τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
5
Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
6
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
7
Μουλιάζουμε ψωμί σε νερό για 10 λεπτά.
8
Το στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολλή καλά.
9
Το βάζουμε σε στεγνό σκεύος και προσθέτουμε αλεσμένα καρύδι, καπνιστή πάπρικα, αλατοπίπερο, ξύδι, σκόνη ή πολτοποιημένο σκόρδο, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας να γίνει αλοιφή.
10
Δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στις γεύσεις μας.