Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπαστούνια με 4 τυριά, ζύμη γιαουρτιού, χωρίς μαγιά
mitsa
Υλικά
400 ml γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βούτυρο
1 αυγό
100 γρ Φέτα
100 γρ γραβίερα
100 γρ μυζήθρα
100 γρ κίτρινο τυρί
Πιπέρι
Ζύμη
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
125 γρ βούτυρο
100 γρ γιαούρτι
100 ml λάδι
1 αυγό + 1 ασπράδι
1 μπέικιν
Αλάτι
Οδηγίες
1
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
4
Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
5
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
6
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.
7
Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Στην κρύα κρέμα βάζουμε την φέτα, την γραβιέρα, το κίτρινο τυρί, την μυζήθρα, το αυγό, πιπέρι και δουλεύουμε καλά.
9
Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
10
Κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια φύλλα, τα δικά μας είναι 16x10 εκατοστά.
11
Στην μία πλευρά τοποθετούμε αρκετή γέμιση.
12
Την άλλη την αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
13
Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά.
14
Κόβουμε τις άκρες και περνάμε τις φλογέρες μας από βρεγμένο σουσάμι.
15
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.