Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Μπαστούνια με 4 τυριά, ζύμη γιαουρτιού, χωρίς μαγιά

1 Mins read

Μπαστούνια με 4 τυριά, ζύμη γιαουρτιού, χωρίς μαγιά

mitsa

Υλικά

  • 400 ml γάλα

  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 100 γρ Φέτα

  • 100 γρ γραβίερα

  • 100 γρ μυζήθρα

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • Πιπέρι

  • Ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 125 γρ βούτυρο

  • 100 γρ γιαούρτι

  • 100 ml λάδι

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 1 μπέικιν

  • Αλάτι

Οδηγίες

1
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
3
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
4
Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
5
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
6
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.
7
Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
8
Στην κρύα κρέμα βάζουμε την φέτα, την γραβιέρα, το κίτρινο τυρί, την μυζήθρα, το αυγό, πιπέρι και δουλεύουμε καλά.
9
Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
10
Κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια φύλλα, τα δικά μας είναι 16x10 εκατοστά.
11
Στην μία πλευρά τοποθετούμε αρκετή γέμιση.
12
Την άλλη την αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
13
Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά.
14
Κόβουμε τις άκρες και περνάμε τις φλογέρες μας από βρεγμένο σουσάμι.
15
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.