Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
  2. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
  4. Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  8. Στην κρύα κρέμα βάζουμε την φέτα, την γραβιέρα, το κίτρινο τυρί, την μυζήθρα, το αυγό, πιπέρι και δουλεύουμε καλά.
  9. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
  10. Κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια φύλλα, τα δικά μας είναι 16×10 εκατοστά.
  11. Στην μία πλευρά τοποθετούμε αρκετή γέμιση.
  12. Την άλλη την αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
  13. Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά.
  14. Κόβουμε τις άκρες και περνάμε τις φλογέρες μας από βρεγμένο σουσάμι.
  15. Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.