Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂
Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉
Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
- Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο με το μισό περίπου αλεύρι να γίνουν ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό μαζί με το ασπράδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Στην κρύα κρέμα βάζουμε την φέτα, την γραβιέρα, το κίτρινο τυρί, την μυζήθρα, το αυγό, πιπέρι και δουλεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
- Κόβουμε σε μικρότερα ορθογώνια φύλλα, τα δικά μας είναι 16×10 εκατοστά.
- Στην μία πλευρά τοποθετούμε αρκετή γέμιση.
- Την άλλη την αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε καλά.
- Κόβουμε τις άκρες και περνάμε τις φλογέρες μας από βρεγμένο σουσάμι.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πρόσφατα σχόλια