Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τραγανά μπισκότα ζέβρα

mitsa

Υλικά

  • 390 γρ αλεύρι

  • 125 γρ μαργαρίνη

  • 1 αυγό

  • 100 γρ άχνη

  • 110 ml σπορέλαιο

  • 120 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Με τα χέρια μας ομογενοποιούμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το νισεστέ, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης, την βάζουμε σε σκεύος μαζί με το κακάο, τις 2 κουταλιές σπορέλαιο και τα ενώνουμε.
5
Την πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε άτακτα πάνω στην λευκή ζύμη που την έχουμε ανοίξει σε φύλλο.
6
Τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του πλάστη ενώνουμε τις δύο ζύμες.
7
Με ένα κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκότα.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά, κατεβάζουμε στους 120 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20
9
λεπτά ακόμη.
10
Αν θέλουμε βουτάμε περιμετρικά τα μπισκότα σε κολλητική ουσία (λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, πραλίνα, ζαχαρούχο γάλα κτλ) και διακοσμούμε με τρούφα, νιφάδες σοκολάτας ή ινδοκάρυδο.