Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα
mitsa
Υλικά
200 γρ μπισκότα πορτοκάλι
3 κρόκους
1 ζαχαρούχο γάλα
400 ml γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης
3 βανίλιες
300 γρ digestive
150 ml γάλα
Γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν τα ζαχαρούχο γάλα μαζί με 400 ml γάλα και τους κρόκους.
2
Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
3
Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε στο καυτό μείγμα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
6
Αλέθουμε τα digestive και τα δουλεύουμε με 150 ml γάλα ή 150 γρ λιωμένο βούτυρο.
7
Τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
8
Περιμετρικά τοποθετούμε τα μπισκότα με γέμιση πορτοκάλι και στο κέντρο απλώνουμε την κρέμα.
9
Σπάμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος (200 ml) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
10
Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.