Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό με αφράτη κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ μπισκότα πορτοκάλι

  • 3 κρόκους

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 400 ml γάλα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 6 φύλλα ζελατίνης

  • 3 βανίλιες

  • 300 γρ digestive

  • 150 ml γάλα

  • Γκανάζ

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν τα ζαχαρούχο γάλα μαζί με 400 ml γάλα και τους κρόκους.
2
Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
3
Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε στο καυτό μείγμα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
6
Αλέθουμε τα digestive και τα δουλεύουμε με 150 ml γάλα ή 150 γρ λιωμένο βούτυρο.
7
Τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
8
Περιμετρικά τοποθετούμε τα μπισκότα με γέμιση πορτοκάλι και στο κέντρο απλώνουμε την κρέμα.
9
Σπάμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος (200 ml) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
10
Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.