Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό με κρέμα κορότου

mitsa

Υλικά

  • 6 μεγάλα καρότα

  • 600 ml νερό

  • 350 γρ ζάχαρη

  • 4 κουταλιές νισεστέ

  • 2-3 πακέτα πτι μπερ

Οδηγίες

1
Βράζουμε τα καρότα που έχουμε κόψει σε ροδέλες μέχρι που να μαλακώσουν.
2
Τα ελέγχουμε με ένα πιρούνι.
3
Τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί τους.
4
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο κρύο ζουμί που έχουμε κρατήσει.
5
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον πουρέ από τα καρότα, το νισεστέ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να αρχίζουν να κοχλάζουν.
6
Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε το 1/4 της ζεστής κρέμας και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα.
8
Βάζουμε ακόμα 1/4 της ζεστής κρέμας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές.
9
Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδια ή τριμμένα μπισκότα.
10
Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες πριν σερβίρουμε.