Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς μίξερ

mitsa
servings
45

Υλικά

  • 950 γρ αλεύρι

  • 300 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 300 ml λάδι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ σουσάμι

  • 1 μπέικιν

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα πορτοκαλιού

  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και δουλεύουμε να αφρίσουν.
4
Ρίχνουμε το σουσάμι (ωμό ή καβουρδισμένο), τις βανίλιες και το ξύσμα.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μία μικρή ποσότητα , την πλάθουμε σε μπαλάκι και με το δάχτυλό μας ή ένα λεμονοστίφτη το πατάμε.
7
Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και τον χυμό πορτοκαλιού.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
10
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
11
Τοποθετούμε την χλιαρή κρέμα στα κουλουράκια μας.