Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμα κουλουράκια ρετσίνας

mitsa

Υλικά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 150 ml ρετσίνα

  • 300 ml λάδι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • 550 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στην ρετσίνα και το λάδι.
2
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την πλάθουμε ελαφρώς και πλάθουμε κουλουράκια.
7
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
8
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.