Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με αφράτο και τραγανό φύλλο
mitsa
Υλικά
Περίπου 900 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
400 ml νερό
50 ml σπορέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κιλό μανιτάρια
3 πολύχρωμες πιπεριές
50 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πολύχρωμες πιπεριές, την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
3
Όταν χάσουν τα υγρά τους τα κατεβάζουμε από την φωτιά.
4
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
5
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Βάζουμε το υπόλοιπο νερό, το σπορέλαιο και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια και την αφήνουμε τουλάχιστον για 30 λεπτά καλυμμένη να ξεκουραστεί.
8
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
9
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
10
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρύα γέμιση.
11
Σκεπάζομε με το άλλο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες να κάνουν κόθαρο.
12
Χαράζουμε σε κομμάτια και λαδώνουμε.
13
Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.