Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμο οικονομικό παστάκι σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • Φρυγανιές

  • Μπανάνες

  • 275 γρ ζάχαρη

  • 200 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • 80 γρ άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
3
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
4
Αρωματίζουμε με βανίλιες και προαιρετικά βάζουμε την άχνη ζάχαρη.
5
Βουτάμε μία φρυγανιά στο κρύο σιρόπι και την χρησιμοποιούμε για βάση.
6
Κάνουμε ροζέτες από σαντιγί και απλώνουμε φέτες από μπανάνα.
7
Καλύπτουμε με σιροπιασμένη φρυγανιά και κάνουμε ροζέτες από σαντιγί.
8
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.