Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμοι ντοματοκεφτέδες στον φούρνο
mitsa
Υλικά
3 ντομάτες
2 κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
10 ντοματίνια
Ρίγανη
Δύοσμο
100 γρ νηστίσιμο τυρί
Αλάτι-Πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
Φαρίνα
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
1
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες.
2
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, το φρέσκα κρεμμυδάκια , τις ντομάτες, τον άνηθο και το μαϊντανό.
3
Προαιρετικά κόβουμε μερικά ντοματίνια.
4
Αρωματίζουμε με ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
5
Προαιρετικά βάζουμε τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο τυρί και ανακατεύουμε.
6
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι που να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
8
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Βάζουμε το μείγμα σε κεφτέδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.