Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νηστίσιμοι ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

mitsa

Υλικά

  • 3 ντομάτες

  • 2 κρεμμύδια

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • ¼ ματσάκι άνηθο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • 10 ντοματίνια

  • Ρίγανη

  • Δύοσμο

  • 100 γρ νηστίσιμο τυρί

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • Φαρίνα

  • 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες

1
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες.
2
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, το φρέσκα κρεμμυδάκια , τις ντομάτες, τον άνηθο και το μαϊντανό.
3
Προαιρετικά κόβουμε μερικά ντοματίνια.
4
Αρωματίζουμε με ρίγανη, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
5
Προαιρετικά βάζουμε τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο τυρί και ανακατεύουμε.
6
Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι που να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
8
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Βάζουμε το μείγμα σε κεφτέδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.