Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
- Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
- Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος ξεχωριστά σε σαντιγί.
- Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
- Στο σκεύος της επιλογής μας κάνουμε εναλλάξ άσπρες και σκούρες γραμμές.
- Βάζουμε σε στρώσεις (4) τις κρέμες, διακοσμούμε περιμετρικά με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο.
Πρόσφατα σχόλια