Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και βανίλια

mitsa

Υλικά

  • Λευκή κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 65 γρ. ζάχαρη

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Σκούρα κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 40 γρ. κακάο

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • 2x250 ml κρέμες γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • 100 γρ σοκολάτα

  • Μαρασκίνο

  • Νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
4
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
5
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
6
Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
7
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
8
Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος ξεχωριστά σε σαντιγί.
9
Την μία την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην άλλη ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
10
Στο σκεύος της επιλογής μας κάνουμε εναλλάξ άσπρες και σκούρες γραμμές.
11
Βάζουμε σε στρώσεις (4) τις κρέμες, διακοσμούμε περιμετρικά με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο.