Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νόστιμος μεζές με μελιτζάνα και κιμά
mitsa
Υλικά
350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
4 - 5 μελιτζάνες φλάσκες
1 - 2 ντομάτες
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Αλάτι - Πιπέρι
Οδηγίες
1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του.
3
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
4
Κόβουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κάθετα ώστε να δημιουργηθούν ρίγες από φλούδες.
5
Τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά.
6
Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη.
8
Βάζουμε για βάση μία ροδέλα, από πάνω της απλώνουμε λίγο κιμά και καλύπτουμε με ακόμα μία ροδέλα μελιτζάνας.
9
Τέλος βάζουμε μία ροδέλα ντομάτας και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
10
Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.