Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Νόστιμος μεζές με μελιτζάνα και κιμά

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 κρεμμύδι

  • 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • 4 - 5 μελιτζάνες φλάσκες

  • 1 - 2 ντομάτες

  • Λίγη σάλτσα ντομάτας

  • Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του.
3
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
4
Κόβουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κάθετα ώστε να δημιουργηθούν ρίγες από φλούδες.
5
Τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 30 λεπτά.
6
Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε και από την άλλη.
8
Βάζουμε για βάση μία ροδέλα, από πάνω της απλώνουμε λίγο κιμά και καλύπτουμε με ακόμα μία ροδέλα μελιτζάνας.
9
Τέλος βάζουμε μία ροδέλα ντομάτας και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
10
Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς.