Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ντοματάκι γλυκό

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό ντοματάκια

  • 1½ κιλό ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερό

  • ½ φλιτζάνι σάλτσα λεμονιού

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τα ντοματάκια από την φλούδα τους και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με αρκετό νερό ώστε να τα καλύπτει.
2
Προσθέτουμε την σάλτσα λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.
3
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι αναμειγνύοντας την ζάχαρη με το νερό.
4
Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε τα ντοματάκια και όταν το σιρόπι βράσει τα προσθέτουμε μαζί με την βανίλια και τον χυμό από ½ λεμόνι.
5
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε 24 ώρες στο σιρόπι για να βγάλουν τα υγρά τους.
6
Την επόμενη μέρα τα αφαιρούμε και βράζουμε το σιρόπι μέχρι που να δέσει (όταν ρίχνουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρά μας και το γυρνάμε να μην στάζει).
7
Όταν δέσει βάζουμε τα ντοματάκια μέσα και τα αφήνουμε για ακόμα μία μέρα.
8
Αν θέλουμε πριν τα αποθηκεύσουμε μπορούμε να βάλουμε (σπρώξουμε) ασπρισμένα αμύγδαλα στο κέντρο από τα ντοματάκια.
9
Επίσης μπορούμε να σκορπίσουμε και λίγα αμύγδαλα στο βάζο.