Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ντόνατς (Donuts)

mitsa

Υλικά

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 25 γρ νωπή μαγιά

  • 50 ml νερό

  • 70 ml γάλα

  • Λίγο αλάτι

  • 1 αυγό

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • 15 γρ. βούτυρο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγεία με την ζάχαρη. Στο γάλα βάζουμε το ζεστό νερό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το αυγό. Ρίχνουμε περίπου 250 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
2
Βάζουμε λίγο αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι μέχρι που να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Καθώς πλάθουμε ενσωματώνουμε και λίγο λίγο το βούτυρο.
3
Για να γίνουν τα donuts μας αφράτα πρέπει να δουλέψουμε πολλή καλά την ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
4
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό (περίπου 3 εκατοστά) φύλλο.
5
Με ένα ποτήρι κόβουμε σχήματα και αν θέλουμε να κάνουμε donuts με τρύπα στην μέση χρησιμοποιούμε ένα καπάκι. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
6
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και με το κορνέ τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.
7
Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με σοκολάτα ή ζάχαρη.