Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Οικονομικά και πολύ απλά σταφιδόψωμα

1 Mins read

Οικονομικά και πολύ απλά σταφιδόψωμα

mitsa

Υλικά

  • 450 γρ αλεύρι

  • 40 γρ ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 30 ml σπορέλαιο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • Καστανή ζάχαρη

  • Σταφίδες

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την λαδώνουμε καλά, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Απλώνουμε το τυρί κρέμα ή μαλακό βούτυρο.
8
Πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη, σταφίδες και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Με την βοήθεια μίας κλωστής κόβουμε σε ρολάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.