Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Οικονομική, αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα
mitsa
Υλικά
Σοκολατόπιτα
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
150 ml λάδι
150 ml γάλα
3 κουταλιές κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Σιρόπι
3 κουταλιές κακάο
200 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
100 ml λάδι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε το γάλα και το λάδι.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε ταψί 40×27 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
6
Όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό της.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το κακάο.
8
Τα διαλύουμε στο γάλα και το λάδι.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν σιρόπι.
10
Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.