Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  4. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε να το απορροφίσει.
  5. Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο.
  7. Προαιρετικά την χωρίζουμε σε δύο μέρη και κάνουμε δύο φύλλα.
  8. Απλώνουμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
  9. Κλείνουμε καλά και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 2 δάχτυλα.
  10. Τα τοποθετούμε σε σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί ή σε μεγάλο ταψί αν κάνουμε ένα φύλλο.
  11. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  12. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.