Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Όλοι εντυπωσιάστηκαν και ρωτούσαν πως το έκανα

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 250 ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 3 κουταλιές κακάο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την μαργαρίνη ή το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε.
3
Βάζουμε το γάλα και δουλεύουμε.
4
Ρίχνουμε τις βανίλιες, λίγο αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Στο 1/3 της ζύμης ενσωματώνουμε το κακάο.
6
Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
7
Αρωματίζουμε την υπόλοιποη ζύμη με το ξύσμα.
8
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού.
9
Απλώνουμε ελάχιστη λευκή ζυμη σε φόρμα 30×11 εκατοστλων που έχουμε βουτυρώσει και λαδώσει.
10
Τοποθετούμε τα αστεράκια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
12
Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.