Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παλιά συνταγή για αφράτο ραβανί
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
1200 γρ ζάχαρη
1200 ml νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ραβανί
10 αυγά
Λίγο αλάτι
200 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
150 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 μπέικιν
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά μαζί με το νερό και την φλούδα πορτοκαλιού.
2
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
4
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
5
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
7
Αρωματίζουμε το μείγμα με το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
8
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
9
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
10
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 36 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
11
Απλώνουμε τον χυλό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
12
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
13
Όσο τα ραβανί μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
14
Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε μετά από 24 ώρες.