Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Pancakes με σως καραμέλας
mitsa
Υλικά
Pancakes
2 φλιτζάνια αλεύρι
100 ml γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κρόκους αυγών
4 ασπράδια αυγών
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
Σως καραμέλας
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ ανάλατο βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μέλι
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Βάζουμε να βράσουν το βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
2
Όταν φουσκώσουν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, την βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά.
3
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τους κρόκους με το γιαούρτι και το γάλα.
4
Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε το αλεύρι με τους κρόκους και όταν αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
5
Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε στην ζύμη την μαρέγκα με απλές κινήσεις.
6
Βάζουμε λίγο βούτυρο και σπορέλαιο στην καυτή επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού ή μιας κρεπιέρας.
7
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε ισόποσες κουταλιές από την ζύμη.
8
Όταν αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες και έχει πάρει χρώμα η μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη χωρίς να τα πατήσουμε.
9
Όταν πάρουν χρώμα και από την άλλη τα σερβίρουμε με την σως καραμέλες που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.