Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Pancakes με σως καραμέλας

mitsa

Υλικά

  • Pancakes

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι

  • 100 ml γάλα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

  • 2 κρόκους αυγών

  • 4 ασπράδια αυγών

  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

  • Σως καραμέλας

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 100 γρ ανάλατο βούτυρο

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κουταλιές μέλι

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Βάζουμε να βράσουν το βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
2
Όταν φουσκώσουν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, την βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά.
3
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Αναμειγνύουμε τους κρόκους με το γιαούρτι και το γάλα.
4
Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε το αλεύρι με τους κρόκους και όταν αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
5
Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε στην ζύμη την μαρέγκα με απλές κινήσεις.
6
Βάζουμε λίγο βούτυρο και σπορέλαιο στην καυτή επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού ή μιας κρεπιέρας.
7
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε ισόποσες κουταλιές από την ζύμη.
8
Όταν αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες και έχει πάρει χρώμα η μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη χωρίς να τα πατήσουμε.
9
Όταν πάρουν χρώμα και από την άλλη τα σερβίρουμε με την σως καραμέλες που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.