Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 1200 ml γάλα

  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ κακάο

  • 150 γρ κορν φλάουρ

  • 2 βανίλιες

  • 400 γρ πτι μπερ

  • 100 γρ βούτυρο

  • 100 ml γάλα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και το κακάο.
2
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα αφού το σουρώσουμε.
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
4
Την κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και προσθέτουμε την σοκολάτα.
5
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με την λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
6
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Τοποθετούμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες
8
Σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί με σαντιγί και κακάο.