Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΛαδερά

Παραδοσιακή Μακεδονική φασολάδα στο πήλινο

1 Mins read

Παραδοσιακή Μακεδονική φασολάδα στο πήλινο

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φασόλια

  • 3-4 καρότα

  • ½ σελινόριζα

  • 3-4 κλωνάρια σέλινο

  • 1 ντομάτα

  • 2 κρεμμύδια

  • 100 γρ χαβιάρι φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)

  • 300 γρ σάλτσα ντομάτας (foodaholics.shop)

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • Δυόσμος (foodaholics.shop)

  • Πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε να φασόλια να μουλίασουν για 12 ώρες.
2
Τα τοποθετούμε στον κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το χαβιάρι φιλετοπιπεριάς, την σάλτσα ντομάτας, το πιπερόκαμα, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
3
Ρίχνουμε νερό μέχρι που να τα καλύψουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να μαλακώσουν.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε αλάτι και τα απλώνουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί ή γάστρα.
5
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που μελώσουν.