Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παραδοσιακή Μακεδονική φασολάδα στο πήλινο
mitsa
Υλικά
500 γρ φασόλια
3-4 καρότα
½ σελινόριζα
3-4 κλωνάρια σέλινο
1 ντομάτα
2 κρεμμύδια
100 γρ χαβιάρι φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)
300 γρ σάλτσα ντομάτας (foodaholics.shop)
Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)
Ρίγανη (foodaholics.shop)
Δυόσμος (foodaholics.shop)
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε να φασόλια να μουλίασουν για 12 ώρες.
2
Τα τοποθετούμε στον κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το χαβιάρι φιλετοπιπεριάς, την σάλτσα ντομάτας, το πιπερόκαμα, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι και ελαιόλαδο.
3
Ρίχνουμε νερό μέχρι που να τα καλύψουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να μαλακώσουν.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε αλάτι και τα απλώνουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί ή γάστρα.
5
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που μελώσουν.