Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε αρκετό νερό που βράζει βάζουμε τον χυμό από ½ λεμόνι και ζεματίζουμε το λάχανο, που έχουμε καθαρίσει από το κοτσάνι του.
  2. Όταν τα εξωτερικά φύλλα μαλακώσουν τα βγάζουμε ένα ένα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  3. Τα καθαρίζουμε από το επάνω σκληρό μέρος και το νεύρο.
  4. Αν είναι μεγάλα να χωρίζουμε στην μέση.
  5. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στον κιμά.
  6. Βάζουμε το πλυμένο ρύζι, 200 ml σάλτσα, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα, μπούκοβο, ρίγανη, κρασί, 100 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Τυλίγουμε σε ντολμαδάκια όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
  8. Καλύπτουμε τον πάτο από το πήλινο ή γάστρα με τα χοντρά μέρη από τα φύλλα.
  9. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες μας.
  10. Προαιρετικά βάζουμε 4-5 κομμάτια χοιρινό κρέας.
  11. Απλώνουμε 100 ml σάλτσα ντομάτας, το βούτυρο σε κύβους, ελαιόλαδο, αλάτι και τον χυμό από 1 λεμόνι.
  12. Σκεπάζουμε με τα σκληρά εσωτερικά φύλλα του λάχανου και προσθέτουμε το νερό.
  13. Βάζουμε ένα πιάτο σαν αντίβαρο και κλείνουμε με το καπάκι.
  14. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1-1:30 ώρα.
  15. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το λάχανο σωστά πριν βγάλουμε από τον φούρνο.