Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Σε αρκετό νερό που βράζει βάζουμε τον χυμό από ½ λεμόνι και ζεματίζουμε το λάχανο, που έχουμε καθαρίσει από το κοτσάνι του.
- Όταν τα εξωτερικά φύλλα μαλακώσουν τα βγάζουμε ένα ένα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
- Τα καθαρίζουμε από το επάνω σκληρό μέρος και το νεύρο.
- Αν είναι μεγάλα να χωρίζουμε στην μέση.
- Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στον κιμά.
- Βάζουμε το πλυμένο ρύζι, 200 ml σάλτσα, αλάτι, πιπέρι , πάπρικα, μπούκοβο, ρίγανη, κρασί, 100 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Τυλίγουμε σε ντολμαδάκια όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
- Καλύπτουμε τον πάτο από το πήλινο ή γάστρα με τα χοντρά μέρη από τα φύλλα.
- Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες μας.
- Προαιρετικά βάζουμε 4-5 κομμάτια χοιρινό κρέας.
- Απλώνουμε 100 ml σάλτσα ντομάτας, το βούτυρο σε κύβους, ελαιόλαδο, αλάτι και τον χυμό από 1 λεμόνι.
- Σκεπάζουμε με τα σκληρά εσωτερικά φύλλα του λάχανου και προσθέτουμε το νερό.
- Βάζουμε ένα πιάτο σαν αντίβαρο και κλείνουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1-1:30 ώρα.
- Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το λάχανο σωστά πριν βγάλουμε από τον φούρνο.
Πρόσφατα σχόλια