Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πασχαλινά κουλουράκια, χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 250 ml γάλα

  • 100 γρ βούτυρο

  • Λίγη μαστίχα

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 10 γρ μπέικιν

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά.
2
Βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο (εμείς βάλαμε τύπου κερκύρας) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
5
Αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
7
Χωρίζουμε την ζύμη σε 35 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε κορδόνια.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.