Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πασχαλινά τυροπιτάκια με σχήμα τσουρέκι

mitsa

Υλικά

  • 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 αυγά + 1 ασπράδι

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 300 ml γάλα

  • 75 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε 2 αυγά, 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
8
Την χωρίζουμε σε κομμάτια με διαστάσεις 4x12 εκατοστά και να ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι.
9
Στο μισό φύλλο τοποθετούμε φέτα και κλείνουμε καλά.
10
Το υπόλοιπο το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες και δίνουμε σχήμα από τσουρέκι.
11
Τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
12
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας με τον κρόκο που έχουμε κρατήσει.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.