Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα σοκολάτα - βανίλια

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 4 αυγά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

  • 1 κουταλιά μπέικιν

  • 1 βανίλια

  • 2 κουταλιές κακάο

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 6 κουταλιές αλεύρι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά μ την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
2
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, την στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
3
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη, το αλεύρι και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι που η κρέμα μας να πήξει.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
5
Με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε το παντεσπάνι (για μεγαλύτερη ευκολία βρέχουμε το χείλος του ποτηριού με νερό). Παίρνουμε ένα κομμάτι από παντεσπάνι, τοποθετούμε πάνω του κρέμα και το σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι.
6
Καλύπτουμε περιμετρικά με κρέμα και την σκεπάζουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο. Το διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και γλυκό κεράσι.