Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαχταριστές πάστες

mitsa

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 160 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 πτι μπερ

  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 400 ml νερό

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό.
2
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο.
3
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
7
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
8
Βάζουμε την σαντιγί και καλύπτουμε με μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
9
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα κακάο.
10
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με ινδοκάρυδο και μαρασκίνο.