Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Παστάκι ψυγείου με γέμιση σοκολάτα βανίλια και κρέμα

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 300 γρ αλεύρι

  • 4 αυγά + 1 ασπράδι

  • 150 γρ γιαούρτι

  • 200 γρ μαργαρίνη

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 50 ml γάλα

  • 20 γρ κακάο

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Μπάλες τυριού

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 75 γρ ζάχαρη

  • 1 κρόκο αυγού

  • 50 γρ αλεσμένα αμύγδαλα

  • 50 γρ ινδοκάρυδο

  • Κρέμα

  • 500 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 60 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ ζάχαρη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το ινδοκάρυδο και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
4
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
5
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψει.
6
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
7
Βάζουμε το γιαούρτι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
8
Κρατάμε περίπου το 1/3 και το υπόλοιπο το απλώνουμε σε φόρμα 30x20 που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
9
Στην υπόλοιπη ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
10
Απλώνουμε την σκούρα κρέμα πάνω από την λευκή και τοποθετούμε τα μπαλάκια.
11
Τα πατάμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που το κέικ να σφίξει.
12
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει.
13
Στην ζάχαρη βάζουμε το αυγό, τις βανίλιας και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
14
Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το νισεστέ.
15
Όταν το γάλα βράσει ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
16
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το κρύο κέικ και όταν κρυώσει διακοσμούμε με μικρές ροζέτες από σαντιγί.
17
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.