Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα. Όταν πάρουν όγκο ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Βάζουμε την πραλίνα και χτυπάμε. Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ όσο δουλεύουμε με το μίξερ, από το μείγμα με το αλεύρι και γάλα.
  5. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις βανίλιες και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
  6. Απλώνουμε την ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  7. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει κόβουμε βάσης με την βοήθεια ενός βρεγμένου ποτηριού.
  8. Με το μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  9. Προσθέτουμε την άχνη και δουλεύουμε καλά. Ρίχνουμε την πραλίνα και ενσωματώνουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε.
  10. Τέλος ρίχνουμε τα αλεσμένα φουντούκια και την βανίλια.
  11. Ποτίζουμε την βάση με λίγο baileys και απλώνουμε κρέμα.
  12. Σκεπάζουμε με μία βάση και περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
  13. Όταν κρυώσουν κόβουμε ροζέτες, προσθέτουμε ένα σοκολατάκι  και διακοσμούμε με αλεσμένα φουντούκια.