Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί (Baked potato)

mitsa

Υλικά

  • 5 μεγάλες πατάτες

  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο

  • ½ κρεμμύδι

  • 100 γρ μανιτάρια

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 100 γρ μπέικον

  • Κίτρινο τυρί

  • 500 ml γάλα

  • 3 κουταλιές φαρίνα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στην μέση.
2
Με την βοήθεια από ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό.
3
Τις αλείφουμε με λαδορίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
4
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
5
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές, το μπέικον κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε καλά.
6
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριάς, το μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να
7
χάσουν τα υγρά τους.
8
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
9
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
10
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
11
Γεμίζουμε τις πατάτες με γέμιση, βάζουμε μπεσαμέλ, τριμμένο κίτρινο τυρί και πάπρικα.
12
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να κάνουν κρούστα.