Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πατάτες Ογκρατέν με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

mitsa

Υλικά

  • 8 μεγάλες πατάτες

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 100 ml σάλτσα

  • 3 πολύχρωμες πιπεριές

  • 200 γρ μανιτάρια

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 λίτρο γάλα

  • 7 κουταλιές αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 50 γρ βούτυρο

  • 150 γρ κεφαλοτύρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Σε πυρίμαχο σκεύος, 38x30 εκατοστά, βάζουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες μαζί με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
3
Όταν ροδίσουν βάζουμε το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μπουκιές και σοτάρουμε.
4
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την σάλτσα, τις πολύχρωμες πιπεριές, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
5
Στο μισό κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι.
6
Σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
8
Όταν το κοτόπουλο χάσει τα υγρά του βάζουμε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
9
Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες.
10
Ενσωματώνουμε τα αυγά στην χλιαρή μπεσαμέλ και την απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
11
Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.