Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πατατοκροκέτες με λιωμένο κασέρι

mitsa

Υλικά

  • 4 πατάτες

  • 50 γρ γραβιέρα

  • 1+2 αυγά

  • 1-2 κουταλιές νισεστέ

  • Μαϊντανό

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Μπούκοβο

  • Κίτρινο τυρί

  • Φρυγανιά τριμμένη

  • Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν.
2
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη, θυμάρι , μπούκοβο, ένα αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το μαϊντανό (½ ματσάκι) και την τριμμένη γραβιέρα.
4
Βάζουμε 1-2 κουταλιές νισεστέ και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε.
6
Τοποθετούμε κυβάκια από κίτρινο τυρί και κλείνουμε σε μπαλάκι.
7
Στην τριμμένη φρυγανιά βάζουμε λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε.
8
Χτυπάμε τα δύο αυγά και περνάμε τα μπαλάκια πρώτα από το αυγό και μετά από την φρυγανιά.
9
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.